woensdag 25 november 2009

Faalangst 16

Wat doe jij met je faalangst? De meeste mensen niets, omdat ze geen faalangst kennen. Althans dat zeggen ze tegen zichzelf. Ontkenning van een eigenschap als faalangst is meer dan bekend. Niemand wil het hebben, en al zeker niet te koop mee lopen.

Het geeft aan dat je "zwak" bent. En ik vraag me af of faalangst een eigenschap is die je zwak maakt. In extreme gevallen wordt je er wel immobiel van. Je slaat op slot en je kan niets meer doen. Denken gaat niet meer, je voelt de spanning in je lichaam en soms voel je jezelf gewoon ziek.

In zo'n geval is faalangst alles behalve prettig en handig. En hoe je daar mee om kunt gaan? Meestal leg je de oorzaak van je faalangst buiten jezelf. Er is altijd een oorzaak waarom je angstig bent en heeft dan ook de "buitenwereld" er de schuld van. En dat terwijl je je faalangst zelf oproept.

De mens zit wat dat betreft wel raar in elkaar. Je kan dus met je gedachten je lichamelijk "ziek" maken. Wat een kracht hebben je gedachten eigenlijk, als je dat zo eens bekijkt. Je kan met je gedachten alleen al lichamelijke klachten krijgen.

Dat is nog eens de kracht van je gedachten....... Maar of je er zo blij mee bent????

Geen opmerkingen:

Een reactie posten