dinsdag 17 november 2009

Faalangst 2

Vaak wordt er vanuit gegaan dat faalangst bij mensen makkelijk te herkennen is.Het zijn angstige teruggetrokken types, die niets durven en meestal op de achtergrond vertoeven. En zal ik je eens wat vertellen.... Het is maar voor een heel klein gedeelte waar.

Faalangst is ook bij mensen die juist op de voorgrond treden. Bijvoorbeeld mensen die de clown uit gaan hangen. Ze doen gek en krijgen aandacht. Ondertussen wordt je als buitenstaander afgeleid van de faalangst die ze hebben. Bij kinderen zie je dat verschijnsel, maar ook bij volwassenen.

Andere mensen worden juist agressief als ze hun faalangst voelen. EN wij maar denken dat juist die mensen zoveel durven en geen faalangst kennen. In tegendeel dus.

Faalangstige mensen hebben over het algemeen een negatief zelfbeeld. Als er een succes is wordt die toegewezen aan toeval, of aan feit dat het een gemakkelijke taak was. Ook complimenten kunnen personen met faalangst slecht mee omgaan.

Kijk maar eens om je heen en zie je de faalangstige mensen onder ons. Kan je ze herkennen?? Ik wel... en het zijn er veel meer dan je eerst zou denken. En natuurlijk niet meteen die mensen aanspreken en vragen of ze faalangst hebben. Een eerlijk antwoord krijg je toch niet...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten