dinsdag 17 november 2009

Faalangst 5

Vergelijk jezelf met een ander. Faalangst is daar uitstekend voor. Als je faalangst hebt kan je feilloos jezelf met een ander vergelijken. Zeker de vergelijking met andere mensen die extreem succesvol zijn. En jij dus niet. Dus jij hebt gefaald!

Kort door de bocht redenatie. Je maakt het jezelf erg moeilijk als je zo denkt. Continu vergelijke en afwegen wat een ander doet en vooral kijken wat je dan zelf doet of hebt gedaan en niet het gewenste succesvolle resultaat hebt bereikt. Vergelijk jezelf met anderen en doe dat kritisch. En let vooral op datgene wat je doet om juist niet succesvol te worden zoals de ander. Die ander doet het allemaal perfect en jij... jij doet maar wat, met falen als resultaat.

Denk je werkelijk zo? Doe je echt zoveel moeite om jezelf zo af te kraken? Geheid dat je faalangst hebt. En zo niet.... Dan is dit de ideale methode om het te ontwikkelen.

Mensen met faalangst, please stop met vergelijken. Kijk naar jezelf en zie wat je zelf leuk vindt om te doen. Kijk een keer niet naar het resultaat maar geniet van de dingen die je doet. En doe eens gewoon dingen die je leuk vindt. Geniet en laat het resultaat nnu eens achterwegen.

Dit is al een begin om eens geen faalangst te ervaren. Plezier voorop. Faalangst kan altijd nog wel eens komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten